TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lilibca

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1537
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133217.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

lilibca

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co na svačinu?

01. 06. 2012

Mám otázku ohledně svačin.

Zatím se mi ještě nepodařilo naučit se sníst dopolední svačinu. Jednak mi to časově nevychází a pokud si i nějakou svačinu dám, tak do hodiny mám pocit hladu. Stává se mi to hlavně tehdy, když si dám jen nějaké ovoce, třeba jablko. 
časově mi to nevychází jen proto, že malému vařím oběd na 11 -12 hodinu, a jak mile to začne vonět, tak dostávám hlad a i když jsem měla svačinu (jablko), tak nevydržím čekat další 2,5hodiny.
tak mi prosím poraďte. budu vám moc vděčná.

co si dáváte na svačinu dopolední i odpolední. 
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 06. 2012 08:24
děkuji moc za rady :-))
02. 06. 2012 21:08
Ahoj,já svačím dopoledne taky ovoce, je ale pravda, že pokud ho jíš samotné, tak přijde rychle hlad, je to v podstatě čistý cukr (záleží od druhu ovoce, něco jiného je banán/hrozny, něco jiného meloun/ananas), takže rychlá enegie, stačí když budeš dopoledne trošku uklízet/vařit a máš to spálený, takže doporučuji k tomu přidat jogurt/tvaroh/acidko nebo prostě nějakou bílkovinu, tím snížíš glykemický index a budeš déle sytá. Já si ale to jablko/jiné ovoce dám, protože dopoledne si prostě dopřávám sacharidy a pak k odpolední svačině mám chleba se šunkou sýrem a zeleninu a směrem k večeru množství sacharidů snižuji, takhle mě to více vyhovuje. Ale nebudu se dopovat tvarohem dopoledne i odpoledne jen proto, abych neměla hlad, ovoce si dopřeju protože ho mám ráda, holt si pak ten oběd musím dát dřív-za hodinu-dvě. Musíš si sama najít, co ti více vyhovuje, ale rozhodně svač, i kdybys měla mít brzy hlad, však ono tělíčko dostane další porci za nedlouho a metabolismus bude fungovat jak má :) Proteinovky jsou fajn, i když mě to přijde dost drahé, to si raději udělám tvaroh a do toho zamíchám ovoce/oříšky, když jseš ale v terénu, tak rychle utišíš nejsilnější hlad a semaforky tě neutlučou, přece je to ale určitá forma sladkého mlsání, takže každý den asi nee...
02. 06. 2012 19:24
tak robím si biely jogurt+ tvarohom+zamiešam do toho marmeládu; zeleninové tvarohy + knäckebrot+zelenina; poprípade knäckebrot+eidam+zelenina; proteinová tyčinka z DM; ovesná kaše /emco alebo bona vita/ zmiešaná s mliekom+bílkovinový prášek z Dm; JOgurtové nápoje;
01. 06. 2012 18:52
Já to řeším tak, že si dám tvaroh milko ovocný, nebo jen bílý jogurt holandia a pokud jsem někde mimo a nemám ani tu lžičku, stačí mi bebe sušenky, banán a úplně nejraději mám pomelo. Jablko mně nezasytí. Vyhovuje mi jíst dopoledně spíše ovoce a sladká jídla, odpoledne zas více zeleninu.
01. 06. 2012 18:01
Já si většinou dávám dopoledne ke svačině knäckebrot, žervé, papriku nebo třeba kefír, jogurový nápoj, tvaroh v různých podobách (se zeleninou, jako pomazánka, ...). Odpoledne jsem s malým většinou také venku, takže si dám třeba mrkev, jablko nebo bílý jogurt.
01. 06. 2012 14:21
A pokud potřebuješ zasytit, tak je dobrej třeba i kompot z rebarbory, teda pokud jí máš ráda. Já jí vždycky oloupu, nakrájím, dám do hrnce s vodou, povařím do změknutí se skořící a dosladím dle chutí sladidlem. Pak rozmixuju a dám do lednice. Vypiju třeba půl litru a skoro nic to nemá, takže si k tomu můžeš ještě něco zobnout ;-).
01. 06. 2012 14:17
Proteinová tyčinka - hodně bílkovin, málo tuků a sacharidů, je rychle snědená a třeba i na ulici. Mínus je to, že stojí kolem 30-40 Kč a nedá se sehnat v každém obchodě. Abych to shrnula: narychlo a poměrně levně vypiju jogurtový nápoj kdykoliv, proteinová tyčinka vzácněji.
01. 06. 2012 14:13
Moje malá jí taky tak, takže já si většinou dopoledne dám tvaroh s grankem, pudink nastavovaný tvarohem, kefír, ale i to ovoce si dám. Já jím svačinu kolem té půl 10 až 11, ale oběd si dávám dřív jak za 2,5 hodiny, protože pak pádíme většinou ven. A hlavně jsem po obědě sytá delší dobu, takže další svačinu mám až v půl 4.
01. 06. 2012 14:04
Po ovoci mám taky hlad - ale stačí přidat nějakou bílkovinu a je to OK. Já nejradši nějaké ovoce a bílý jogurt, nebo tvaroh. Ale už se mi to v práci podařilo ošidit i kávou s hodně mlékem. Ta bílkovina tě zachrání před tím hladem.
01. 06. 2012 13:54
jogurt, tvaroh, proteinovku, jogurtový nápoj , zeleninu s kouskem sýra... vždy musím mít bílkovinu

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři